AVG Gebruik Persoonsgegevens Immovita

Immovita heeft van alle kandidaat huurders  gegevens nodig om aan de verhuurder ter goedkeuring voor te leggen.                                                                                                                                                           Deze gegevens delen wij alleen met de desbetreffende verhuurder .

Een kandidaat huurder moet zichzelf eerst inschrijven bij Immovita via onze website.                                De inschrijving kost eenmalig € 28.00 en daarbij geeft de huurder aan gebruik te willen maken van de diensten van Immovita Makelaardij.

Gegevens sturen wij  pas door aan een verhuurder nadat een kandidaat huurder schriftelijk bij ons heeft aangegeven toestemming te geven deze gegevens  door te sturen aan de  verhuurder in kwestie .

Op het moment dat u huurder wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid. EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.”

Wij delen verder geen persoonsgegevens met andere partijen dan de verhuurder in kwestie.                                 Deze  gegevens worden via onze beveiligde server verstuurd via een email adres dat ook is beveiligd Bij voorkeur nodigen wij een verhuurder persoonlijk uit om deze gegevens op kantoor in te zien.

Nadat een verhuurder een kandidaat heeft goedgekeurd of afgekeurd worden alle papieren documenten in het dossier versnipperd in een papierversnipperaar type : Ideal cross/cut 2601.                                                                  Wij bewaren na goedkeuring van een verhuurder geen papieren  documenten met persoonsgegevens van huurders op ons kantoor.

Een kandidaat huurder mag op de aangeleverde documenten persoonlijke gegevens zoals BSN nummers afschermen of doorstrepen.

Als een kandidaat huurder bepaalde gegevens niet wil  of kan aanleveren dan is dat geen probleem.

Echter kan dit wel gevolgen hebben bij de beoordeling van de verhuurder van deze kandidaat.