Huren bij Immovita

Inschrijven

Op onze website vindt u een groot gedeelte wat er momenteel beschikbaar is in Den Haag. Wij plukken uit het aanbod en zoeken voor u de juiste passende woning, onze procedures zijn helder en eenvoudig:

fase 1

Inschrijving via de website (kosten hiervoor zijn € 28.-, deze krijgt u terug bij ondertekening contract). Hiermee kunnen we u desgewenst dagelijks of wekelijks op de hoogte houden van de woningen die beschikbaar zijn en komen.

fase 2

Via de mail of telefonisch kunnen we voor u een afspraak inplannen voor bezichtiging van de woning, dit doen wij altijd met u persoonlijk ipv een groepsbezichtiging, in 90% van de situatie gaat dit zo, er zijn uitzonderingen mogelijk waarbij bijvoorbeeld de voormalige huurder beperkt beschikbaar is.

fase 3

Indien u de woning via Immovita wilt huren zullen wij u een inschrijfformulier toesturen, op dit formulier staan de documenten die wij van u nodig hebben zoals bijvoorbeeld kopie legitimatie, inkomensgegevens (contract en salarisstroken), verhuurdersverklaring en print screen van bijvoorbeeld de salarisstorting, en indien van toepassing een garantstellingformulier. Voorbeelden van deze documenten kunt in PDF vorm downloaden van onze website.

fase 4

Wij completeren uw gegevens tot een dossier en leggen dat aan de eigenaar voor. Het is aan de eigenaar om u te accepteren als huurder. Immovita zal alles in het werk stellen om de woning ervoor te zorgen dat de woning aan u wordt verhuurd. Uitgangspunt is echter dat u moet beschikken over een ID, verblijfsvergunning (indien van toepassing) en een regulier inkomen van minimaal 2.5 keer de netto huur. Vanzelfsprekend zijn er uitzonderingen mogelijk als u bijvoorbeeld studeert (een garantsteller).

zoekopdracht

fase 5

Immovita heeft toestemming van de eigenaar om de woning aan u te verhuren. Het contract wordt opgesteld alsmede de factuur, de factuur bevat (meesttijds) de eerste maandhuur en een maand borg. U wordt uitgenodigd op kantoor om de akte te ondertekenen. De huur en borg dienen binnen te zijn voor de check in. De eerste maand huur en borg lopen via Immovita, na de succesvolle check in storten wij deze door naar de eigenaar.

fase 6

In samenspraak stellen Immovita en huurder een moment vast waarop de woning uitvoerig wordt geïnspecteerd en gefotografeerd. De meterstanden worden genoteerd en desgewenst kunnen wij u helpen met het overzetten van gas, licht, water, internet en TV. Hier zijn vanzelfsprekend geen extra kosten aan verbonden voor u!

Wij blijven als verhuurmakelaar betrokken bij u als huurder, gedurende de looptijd van het contract blijven wij uw aanspreekpunt voor alle zaken die aandacht behoeven!